Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Strana Sieť má nového predsedu. Stal sa ním Roman Brecely
Zdielať na

Strana Sieť má nového predsedu. Stal sa ním Roman Brecely

Google News Button Sledovať správy

TRNAVA / Strana Sieť má nového predsedu. Stal sa ním minister dopravy Roman Brecely. Do funkcie ho zvolili delegáti na mimoriadnom sneme. Brecely bol napokon jediným kandidátom na predsedu Siete.

Romana Brecelyho zvolením vo funkcii predsedu skončil zakladateľ strany Radoslav Procházka. Ten na začiatku snemu oznámil, že zvolením svojho nástupcu končí vo funkcii a nebude sa o ňu opäť uchádzať.

Prekvapenie

Brecely povedal, že jeho kandidatúra nebola jeho ambícia ani vopred dohodnutý plán. "Pre mňa je to prekvapenie, s ktorým sa budem musieť naučiť žiť," povedal s tým, že nad rámec svojich povinností bude musieť zvládnuť aj stranícku funkciupolitika. Brecely aj ako predseda strany zostáva ministrom.

Na otázku, či Procházka vedel o jeho kandidatúre povedal: "Pri Procházkovi je to nevyspytateľné. Neviem do akej miery počítal s týmto plánom. Ja som mu to nepovedal." Brecely plánuje rokovať aj s päticou poslancov NR SR, ktorá dnes opustila rokovanie snemu.

Brecely bol do teraz podpredsedom Siete. Zároveň je jediným ministrom Siete v súčasnej vláde.

Okrem predsedu bude úlohou delegátov zvoliť aj dvoch podpredsedov strany za Miroslava Beblavého a Katarínu Macháčkovú, ktorí zo Siete odišli po parlamentných voľbách pre nesúhlas so vstupom do vlády so Smerom-SD.

Jeden sa vzdal, jeden odišiel

Člen predsedníctva Tomáš Stoklasa sa pred prvým kolom voľby predsedu vzdal kandidatúry práve v prospech Brecelyho. Poslanec Eduard Adamčík zas opustil rokovanie snemu spolu s ďalšími štyrmi poslancami národnej rady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy