Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na Hromnice o hodinu Slnka více? Najbližšie dni si ho moc neužijeme
Zdielať na

Na Hromnice o hodinu Slnka více? Najbližšie dni si ho moc neužijeme

BRATISLAVA / Dnešné Hromnice sú dňom, keď si uvedomíme, že svetla máme počas dňa viac. Slnko zostáva dlhšie nad obzorom a dni sa predlžujú. Najbližšie dni si slnko veľmi neužijeme, ale začiatok februára nebude mať typické počasie pre tieto dni.

Piatok bude oblačný až zamračený, spočiatku na severe a východe aj so snežením, snehovými prehánkami aj v nižších polohách. Cez deň sa ale hranica sneženia zdvihne na asi 500-500 m. Denné maximum bude dnes od 3 do 8°C, na severe a v miestami aj na východe budú lokality s 1°C.

Počas víkendových dní k nám bude prúdiť za teplým frontom teplý morský vzduch z netypického smeru, od západu-severozápadu. Znamená to, že stále bude veľa oblakov, ale hranica sneženia sa dvihne na asi 1000-1200 m. Počas dňa môže byť menej oblakov na juhu krajiny. Oteplí sa. Denné maximum bude od 6 do 11°C, ale v severnej polovici od 1 do 6°C.

V nedeľu sa pocíti oteplenie aj na severe. Síce bude naďalej oblačno až zamračené, no denná maximálna teplota bude vysoká. V severnej polovici od 4 do 8°C, južná polovica bude mať teplotu od 8 do 13°C.

Zrážky sa budú vyskytovať po oba víkendové dni, no budú najmä v severnej polovici, južná polovica ich bude mať veľmi málo.

Čoho však bude dosť, to bude vietor. Máme pred sebou veterné dni. Dnes zatiaľ bez silného vetra, len vo vysokých polohách pozor na búrlivý vietor až víchricu, ale tá bude počas dňa slabnúť. V sobotu a aj v nedeľu západný až severozápadný vietor 25-35 km/h, na juhozápade a v Popradskej kotline až do 50 km/h a tu v nárazoch okolo 65 km/h. Na vietor je potrebné dávať si pozor! Ešte väčší pozor si musia dávať na vietor naši lyžiari, pretože po oba dni od výšky asi 1500 m bude viať búrlivý vietor až silná víchrica!

Pozrime sa ešte na začiatok budúceho týždňa. Môžeme povedať, že bude oblačno, veterno a teplo. Mrznúť nebude ani v noci a cez deň sa teplota bude hýbať od 4-6°C na severe po 11-14°C na juhu. V takomto teplom móde by mohlo počasie vydržať až do konca budúceho týždňa, ale to je ešte ďaleko a samozrejme, upresníme keď príde čas.

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.