Skoro jasno
21°
Bratislava
Rodinu odpojili od elektriny, tak začala kradnúť...
Zdielať na

Rodinu odpojili od elektriny, tak začala kradnúť...

Ľudia odpojení od elektrickej energie sa musia vynájsť ako sa len dá. Častokrát si vymyslia riešenie za hranicami zákona. Jedným z prípadov je aj rodina z Iliašoviec. Namiesto svetla zo žiaroviek si svietia sviečkami. Ešte donedávna ich kupovali, teraz majú iné riešenie.

Miznú sviečky, meď i mosadz

Neprispôsobivá rodina z Iliašoviec sa pred krádežami nezastaví ani pred pietnym miestom. Na cintorínoch kradnú sviečky. Cintorín je síce obohnaný plotom a brána sa zamyká, no zlodejov to nezastaví. Okrem sviečok sa dokážu aj poriadne nabaliť.

Miznú sviečky, ale aj medené či mosadzné tabličky. Pri čine ich síce nechytil nikto, no indície sú jasné. Ako jediná rodina si svietia sviečkami. Okrem nich už v obci nie je problematický nik.

Hodili to na tínedžera

Žeby práve oni kradli sviečky z cintorína razantne popreli. Obyvatelia domu bez elektrického pripojenia si sviečky donedávna chodili kupovať do miestneho obchodu. Majiteľka ich tam už dlho nevidela.

Táto rodina má toho na svojom konte omnoho viac. Okrem drobných krádeží, zmizla aj bohatá výslužka jedla po fašiangoch. Neprispôsobiví členovia rodiny to hodili na 14-ročného syna a ten ešte nie je trestne zodpovedný.

tv joj/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy