Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dedkovi (72) neprišiel dôchodok, začal strieľať
Zdielať na

Dedkovi (72) neprišiel dôchodok, začal strieľať

Poriadnu kovbojku zažili obyvatelia sídliska Podlavice v Banskej Bystrici. Za bieleho dňa na ulici strieľal 72-ročný dôchodca. Mal na to originálny dôvod. Z plynovej pištole chcel vystrieľať demokraciu, lebo mu vraj neprišiel dôchodok.

Dôchodca sa chystal robiť poriadky aj na hlavnom námestí, no skôr ako sa tam dostal zadržali ho policajti. Za bieleho dňa, v blízkosti základnej školy, padli presne tri výstrely. "On hovorí, že ide vystrieľať demokraciu, že mu neprišiel dôchodok," tvrdí zamestnankyňa trafiky.

Policajti vyprázdnili autobus

Krátko po streľbe nastúpil do linkového autobusu. Ten prenasledovali policajti, ktorí ho nechali vyprázdniť. Vystrašení ľudia museli vystúpiť a muži zákona ho celý prehľadali. 72-ročný dôchodca si spokojne sedel na zadných sedadlách.

Oslavoval meniny

Nápad použiť plynovú zbraň vraj dostal v krčme, kde krátko pred tým sedel. Oslavoval meniny, pretože bolo Zdenka. Na polícii sa dôchodca podrobil aj skúške na alkohol. Mal viac ako jedno promile.

Odborníci tvrdia, že aj plynovou zbraňou mohol niekomu ublížiť. Strieľal na autobusovej zastávke plnej ľudí, navyše okolo chodili aj deti zo základnej školy. "Aj plynová zbraň dokáže z krátkej vzdialenosti fyzicky ublížiť, prípadne aj zabiť," tvrdí Edita Sujová z obchodu so zbraňami v Banskej Bystrici.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy