Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti Slávke (27) nepomohli, tak vraždila...
Zdielať na

Policajti Slávke (27) nepomohli, tak vraždila...

Mladík nielen že mladú mamičku prenasledoval, ale aj obťažoval. Podľa vlastných slov na muža volala policajtov, tí jej však nepomohli. Preto sa bránila sama, aj keď nie najlepším spôsobom. Zavraždila ho. V stredu ju na žilinskom súde odsúdili na 11 rokov...

Dve z deviatich rán boli smrteľné

"Bol psychopat, ja som na neho volala policajtov a oni to nechceli riešiť, ani mu nechceli dať zákaz... Nech všetci vedia, že ja som ho nechcela zabiť. Že je rozdiel, keď takto bijem a keď sa takto bránim," vysvetľuje 27-ročná Slávka.

V ten osudný septembrový večer prišiel 25-ročný Michal za Slávkou do krčmy poriadne opitý. Vonku sa pohádali a mladá žena naňho vytiahla špeciálne upravený nôž. Deväťkrát ho bodla. Dve z týchto rán, ktoré mu smerovali na krk, boli smrteľné.

Dohoda o vine a treste

Muž však ženu obťažoval neustále. "Treba brať do úvahy aj tie okolnosti, že poškodený ju prenasledoval a obťažoval," vysvetlila prokurátorka krajskej prokuratúry v Žiline. Sudkyňa Slávke vysvetlila všetky otázky, na ktoré musela odpovedať.

Ak chcela, aby súd dohodu o vine a treste schválil, musela priznať vinu a oľutovať svoj čin. Napokon na všetkých desať otázok odpovedať áno. V prípade navrhovaného trestu sa tak prihliadalo aj na množstvo poľahčujúcich okolností.

Oliver Thein/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy