Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pod lampou najväčšia tma: Osvetlenie za 30 tisíc eur je fuč!
Zdielať na

Pod lampou najväčšia tma: Osvetlenie za 30 tisíc eur je fuč!

Zatiaľ neznámy zlodej úplne zničil osvetlenie, ktoré sa používalo pri majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ide zrejme o krádež na objednávku. Škoda sa šplhá až do výšky 30 tisíc eur.

To, že sú rozvodné skrine prázdne, zistili pracovníci školy na Kalinčiakovej ulici až teraz. Keďže bolo všetkých šesť riadne uzamknutých, nemali dôvod ich kontrolovať. Po majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, keď ich používali na osvetľovanie, ich riadne odpojili a všetko uzamkli. Školník si však všimol, že do ich dvora vošlo neznáme auto a namierilo si to priamo k osvetleniam. Potom našli na stĺpe otvorenú rozvodnú skriňu.

Riaditeľ školy: Čistá práca, krádež na objednávku

Riaditeľ školy si však myslí, že zlodej išiel na objednávku, kedže rozvody neboli povytŕhané a ani nijako poškodené. Podľa jeho slov to bola čistá práca. "Je to fakt odborne demontované, vyzerá to, že si niekto to objednal vopred. 18 svetiel, 18 štartérov a všetko k tomu. To by len tak niekto neukradol," hovorí riaditeľ školy Dušan Noga.

Škoda minimálne 10-krát vyššia, než si mysleli

Na polícii podali trestné oznámenie. Spočiatku si však mysleli, že ide o asi dvojtisícovú  škodu. Technik ju však odhadol na omnoho vyššiu. Riaditeľ školy: "Technik ju odhaduje na 20 až 35 tisíc eur, čo je veľká škoda pre školu." Financie na osvetlenie totiž škola dostala na základe projektu
a to od ministerstva školstva. Ďalšie peniaze na obnovu nemajú.

"Poverený príslušník začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Po páchateľovi polícia pátra," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Petra Hrášková.

Elektrika_rozvodová_skriňa_vykradnutá

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy