Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôsledky rozzúrenej Gorily? Štyria zranení policajti, siedmi zatknutí...
Zdielať na

Dôsledky rozzúrenej Gorily? Štyria zranení policajti, siedmi zatknutí...

Piatková spočiatku pokojná protivládna demonštrácia prerástla do násilností. Priamo pred parlamentom sa do policajtov pustili pravdepodobne futbaloví chuligáni, ktorí sa zamiešali medzi protestujúcich. Výsledkom výtržností sú zranení policajti a niekoľko zadržaných extrémistov.

Vyvalené zátarasy, povytrhávané dlažobné kocky a poriadny neporiadok. Takáto spúšť na hradnom kopci po demonštrantoch zostala. Vášne vzplanuli už pred Úradom vlády. Na policajtov padali svetlice a petardy. Aj keď sa chvíľami zdalo, že horšie to už nebude a demonštranti sa pokojne rozídu domov, situácia sa obrátila.

Štyria zranení, siedmi zatknutí

Najdramatickejšia časť večera sa ešte len mala začať. Pokojných demonštrantov vystriedali rozbesnení extrémisti. Na ustupujúcich policajtov útočili čoraz agresívnejšie. "Boli upozornení na to, že keď neopustia tento priestor, budú voči nim použité donucovacie prostriedky," komentovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Dav napokon schladila až policajná striekačka. To však už do nemocnice odvážali zranených policajtov sanitky. Štyria policajti boli zranení a zadržaných bolo celkovo sedem ľudí.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy