Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Turek Alex, vymenený za Roháča, požaduje slobodu...
Zdielať na

Turek Alex, vymenený za Roháča, požaduje slobodu...

Koncom apríla 2011 médiá informovali o tzv. výmene údajných zločincov medzi Slovenskom a Maďarskom. Presnejšie išlo o Jozefa Roháča za Šándora Hariša. Páve o prepustení tohto muža na slobodu do Maďarska sa rozhodovalo... Podľa obhajcu totiž ide o "vykonštruované tvrdenia"... Súd napokon žiadosť o prepustenie zamietol. Uznesenie však nie je právoplatné.

Obvinenia sú absurdné a vykonštruované

"Pri trestnom čine 10-násobnej vraždy vo Fontáne je môj klient obvinený na základe výsluchu utajeného svedka a ďalších utajených svedkov, pričom ide o dve úplne rozdielne verzie... Ide o vykonštruované a absurdné obvinenia zo strany polície." Taká je obhajoba Alexa H., muža prezývaného aj "turek".

Je jediným zo štvorice obvinených v prípade 10-násobnej vraždy v bare Fontána v Dunajskej Strede. Ostatní majú byť údajne po smrti. Turek bol slovenskej polícii vydaný maďarskou na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý vydal Okresný súd v Trnave. Slovenská polícia mu za vinu kladie drogovú trestnú činnosť - mal exportovať marihuanu z laboratória v okolí Dunajskej Stredy do Maďarska.

Za hrobom Raiszovcov a laboratóriom drog stojí tzv. svedok...

Svedkom má byť práve majiteľ pozemku, na ktorom bolo laboratórium objavené. Tento muž dokonca ukázal polícii hrob zavraždených bratov Raiszovcov. Paradoxne tento tzv. svedok doteraz nebol obvinený...

Okrem iného má mať Alex H. na konte aj masaker gangu Papayovcov z baru Fontána z roku 1999. Aj napriek tomu podal žiadosť o prepustenie z väzby. Okresný súd ju však zamietol, preto o väzobnom stíhaní rozhodne ten sťažnostný...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy