Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tajné kšefty v ambulancii. Lekárka brala za péenky peniaze
Zdielať na

Tajné kšefty v ambulancii. Lekárka brala za péenky peniaze

Kurióznym a takmer neuveriteľným prípadom sa zaoberajú vyšetrovatelia policajného prezídia. Obvodná lekárka s ambulanciou v Jelšave je podozrivá z brania úplatkov. Jej pacienti dokonca tvrdia, že im namiesto očkovacej látky pichala do tela čistú vodu.

Údajné nekalé  praktiky miestnej lekárky vypukli až teraz, podľa našich informácií jej pacienti museli nosiť peniaze už roky. Obvodná lekárka mala od pacientov vyberať peniaze za vypisovanie receptov či práceneschopnosti. Podľa našich informácií sa mali sumy  vyšplhať až na niekoľko desiatok eur.



"Ona berie veľa. Dvadsať eur, od dakoho viac, ona je hnus doktorka, čím  viac má, tým viac chce," povedala jedna z pacientiek. Lekárka mala za poplatok nechať pacienta na chorej aj niekoľko týždňov. Práceneschopných pacientov bolo údajne v jej ambulancii  nespočetné množstvo.

Bez peňazí to nešlo

Obvinenia pacientov sú ale rozsiahlejšie, tvrdia, že v ambulancii museli platiť aj za vypísanie receptu "Zaplatíte za lieky, tam za recept 25 eur, a tak vám vypíše tabletky, inak vám ich nevypíše, ona je taká sviňa," dodáva pacientka.

Pri úplatkoch to nezostalo

Lekárka vraj neostala len pri úplatkoch. Podvody mala robiť aj s očkovacími látkami. O vyjadrenie sme požiadali aj doktorku, tá sa však s nami odmietla rozprávať. Prípad prevzalo policajné prezídium, lekárka už bola aj na výsluchu.

policajné auto_ilustračné foto_budova v pozadí

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy