Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledný mohykán na súde. Boss Ľuboš F. (48) vinu popiera
Zdielať na

Posledný mohykán na súde. Boss Ľuboš F. (48) vinu popiera

Na okresnom súde v Nitre od rána rozhodovali o vzatí do väzby údajného bossa tamojšieho podsvetia Ľuboša F. Spolu s jeho údajným komplicom Ondrejom V. sú obvinení z trestného činu podieľníctva. Kukláči oboch zadržali v utorok ráno.

Údajného bossa nitrianského podsvetia predviedli pred Okresný súd kukláči. ,,Nie je to obvyklé a súd tiež veľmi rozmýšľal a zvažoval, či je tresnté stíhanie opodstatnené," poznamenal advokát Ladislav Kuruc. Obaja muži tak odchádzali po dlhých hodinch  tak ako aj prišli, s putami na rukách.

Podvody na DPH - zlatá baňa

Sudkyňa o väzbe rozhodovala  viac ako 7 hodín, obaja muži zo súdu odišli s putami na rukách. Ľuboš F. bol obvinený z trestného činu podieľníctva. Podľa obvinenia sa k nemu malo dostať takmer 37 tisíc eur, ktoré pochádzali z podvodu na DPH-hačkach  istého rodinného klanu, ktorý cez fiktívne firmy štát pripravil o tisíce eur. Ľuboš F. to však popiera a proti rozhodnutiu o väzbe podal na mieste sťažnosť.

Ondrej V. ostáva v takzvanej preventívnej väzbe, pretože by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Ľuboš F. dostal kolúznu väzbu pre možné ovplyvňovanie svedkov. ,, Vo výpovedi povedali, že sa boja, či sa im nebude mstiť." dodal advokát.

,,Príjemný" budíček

Do domu Ľuboša F., v ktorom žije aj so svojimi deťmi a priateľkou, vtrhli po zuby ozbrojení kukláči skoro ráno. Už onedlho údajného bossa nitrianskeho podsvetia vyviedli von s putami na rukách.

Spolu s ním skončila na polícii aj 42-ročná Zuzana a 50-ročný Ondrej. Vyšetrovateľ z úradu boja proti organizovanej kriminalite už trojicu aj obvinil. "Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite odbor západ obvinil tri osoby z trestného činu podielnictva," informovala hovorkyňa prezídia PZ Denisa Baloghová.

Ľubošovi F. Hrozí 7 až 12 rokov väzenia. Podľa advokáta si  o celom zatknutí myslí svoje. ,,Pociťuje to ako šikanu a krivdu."

Ako to vyzeralo skorý ranný utorok si môžete pozrieť v nasledujúcej reportáži:

Policajné autá, Lipany, znásilnenie, starenka

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy