Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Posledný mohykán za mrežami. Zatkli bossa Ľuboša F. (48)
Zdielať na

Posledný mohykán za mrežami. Zatkli bossa Ľuboša F. (48)

Údajný boss nitrianskeho podsvetia 48-ročný Ľuboš F. mal dnes nepríjemný budíček. V dome, kde žije, ho skoro ráno prekvapili kukláči. Z domu potom Ľuboša F. aj odviedli. Spolu s ním zadržali ešte aj ďalších dvoch ľudí. Podľa našich informácií by to mohlo mať súvis s miliónovým podvodom z marca minulého roka.

Do domu Ľuboša F., v ktorom žije aj so svojimi deťmi a priateľkou, vtrhli po zuby ozbrojení kukláči skoro ráno. Už onedlho údajného bossa nitrianskeho podsvetia vyviedli von s putami na rukách.

Spolu s ním skončila na polícii aj 42-ročná Zuzana a 50-ročný Ondrej. Vyšetrovateľ z úradu boja proti organizovanej kriminalite už trojicu aj obvinil. "Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite odbor západ obvinil tri osoby z trestného činu podielnictva," informovala hovorkyňa prezídia PZ Denisa Baloghová.

Súvis vraj s prípadom krátenia DPH-čky

Podľa našich informácii by zatknutie údajného bossa mohlo mat súvis s prípadom rodinného klanu Márie Z. zo Svätoplukova pri Nitre. V marci minulého roka pre takzvané krátenie DPH-čky zadržali až 11 ľudí.

Ako sme informovali už vtedy, štát mali títo ľudia pripraviť  o milióny eur založením fiktívnych firiem. Jeden z takzvaných bielych koní nám povedal, že napríklad na jeho meno mali dve firmy. "Všetky otvorené firmy zabezpečoval ten dotyčný, nemusel som sa starať vôbec o nič," ozrejmil.

Muž mal vraj jedinú úlohu. Raz do mesiaca sa slušne obliecť a ísť do banky vybrať peniaze. Tie potom odovzdával jednému z údajných hlavných organizátorov Mariánovi. Svedok: "Keď prišli peniaze na účet, tomu dotyčnému pípla SMS, skontaktoval ma, prišiel som, vybral som, odovzdal som. Od 30 do 60 tisíc eur."

Či však aj dnešné zadržanie súvisí práve s týmto prípadom polícia oficiálne nepotvrdila. No dôvod dnešného zatknutia to naznačuje.

S údajným bossom Ľubošom F. sa spájajú aj iné kauzy. Napríklad krádež najvyššej sumy peňazí vo VÚB z roku 1996. Rovnako aj podvod s diaľničnými známkami, z ktorého ho však súd oslobodil. Už o dva dni v meste pod Zoborom údajného bossa čaká súd vraj za vydieranie.

Zatknutie_boss_Nitra_Ľuboš F.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy