Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osudná jazda mimo zóny: V Nízkych Tatrách zahynul snowboardista (†38)!
Zdielať na

Osudná jazda mimo zóny: V Nízkych Tatrách zahynul snowboardista (†38)!

Nízke Tatry si vo štvrtok vyžiadali svoju prvú tohtoročnú obeť. Priamo na svahu zahynul 38-ročný snowboardista z Poľska. Spolu so svojím kamarátom a jeho synom sa spustili freeridovou zónou, mimo vyznačenej lyžiarskej trate, do Derešského kotla...

Videli, ako im padá kamarát...

Dvaja snowboardisti bez problémov zišli svah. Pod kopcom chceli počkať svojho známeho. Údajne ho zbadali a videli, ako padá. 38-ročný muž už nejavil po príchode záchranárov známky života. Ešte sa mu snažili pomôcť, no márne.

Pre hustú hmlu a zlú viditeľnosť nemohla byť do záchrannej akcie nasadená letecká technika. Telo preto museli záchranári zviesť k domu horskej služby a sem prišiel lekár.

Neutrpel žiadne rozsiahle poranenia...?

Podľa všetkého muž neutrpel pri páde žiadne rozsiahle poranenia. Aj napriek tomu, že nemal prilbu a iné ochranné pomôcky. "Zisťujem len drobné škrabance na pravej strane tváre," vysvetlil obhliadajúci lekár Peter Mrlian. Presnú príčinu smrti preto určí až nariadená pitva.

,,Rozhodli sa zlyžovať voľným lyžiarským terénom do kotla derešov, kde sú skalné prahy, strmý terén, Na miesto sme prišli piati záchranári a pacient už nejavil známky života," povedal Lukáš Benický z Hasičského zboru. Nehybné telo poľského snowbordistu zviezli záchranári k domu horskej služby.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy