Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Taxikár zrazil a usmrtil dôchodkyňu (†79), tá práve išla na autobus
Zdielať na

Taxikár zrazil a usmrtil dôchodkyňu (†79), tá práve išla na autobus

Hlavná cesta medzi obcami Smižany a Spišský Štvrtok je olemovaná krížmi. Po dnešku zrejme pribudne ďalší. O život pri Arnutovciach prišla ráno 79-ročná dôchodkyňa. Za posledné dva mesiace je to už druhá smrteľná nehoda spôsobená taxikármi na tomto úseku.

Obeťou sa stala 79-ročná dôchodkyňa. Tá išla pravdepodobne cez cestu na autobus. Tesne pred zastávkou ju nabrala octavia. Do ženy auto narazilo pravou prednou častou. Život babičky sa už nepodarilo zachrániť. "Má zlomené obe dolné končatiny, na hlave má nejaký hematóm. Takže polytrauma, nezlučiteľné so životom," vyjadril sa obhliadajúci lekár Rudolf Zoričák.

26-ročný vodič sa k zrážke vyjadriť nechcel. "Choďte preč! Vidíte, že som tu zrazil ženu a čo?!" Okrem policajtov prišiel aj súdny znalec z odboru dopravy. Ten na mieste urobil testy bŕzd. "Na predmetnom vozidle som pomeral brzdné spomalenie. Aké konkrétne hodnoty dosahovalo na tomto povrchu," vraví súdny znalec Peter Onderuš.

Kňaz sa pomodlil nad mŕtvym telom

Ku nehode prišiel aj kňaz, ktorý práve prechádzal okolo. Nad telom sa pomodlil. "Predsa, ten človek, jeho duch, môže ešte vnímať a preto som sa neho modlil. Aby prípadne mohol oľutovať svoje hriechy," vysvetlil kňaz Pavol Hucík.

Policajti zatiaľ zistili, že vodič octavie pravdepodobne neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam, možnostiam a nevenoval sa dostatožne riadeniu auta.

Nehoda_auto_rozbite_mrtvola

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy