Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Učiteľka údajne týrala chlapčeka (5). Tvrdí, že išlo o hru
Zdielať na

Učiteľka údajne týrala chlapčeka (5). Tvrdí, že išlo o hru

Na prešovský magistrát už prišli kadejaké zásielky. Jeden z listov však tamojšieho primátora takmer paralyzoval. Rodičia v ňom opisujú, ako kruto týrala ich 5-ročného syna učiteľka jednej z mestských materských škôl. Reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Mala zväzovať chlapčeka a zalepovať mu ústa

Keďže sa prípad ešte poriadne ani nezačal vyšetrovať, nemôžeme pomenovať ani materskú škôlku ani učiteľku. Primátora však dotyčný list šokoval. "Keď som prvýkrát videl ten list, tak som sa posadil do kresla. Keď som si ho poriadne prečítal, tam ma z toho kresla adrenalín vystrelil," komentuje primátor Pavel Hagyari.

Podľa primátora učiteľka mala používať doslova stredoveké metódy týrania a trestania. "Že bolo dieťa zviazané, že malo ústa zalepené lepiacou páskou," hovorí zhrozený Hagyari.

Učiteľka obvinenia z listu odmieta, bránia si ju kolegyne

Učiteľku si však kolegyne z materskej obhajujú. Vyjadriť sa však odmietli. Prezradili však, že obvineniam z listu neveria. Urazená a ponížená sa cíti byť aj samotná učiteľka, ktorá chlapčeka mala týrať. "Som nikdy nečakala, že to vo svojom živote zažijem. Zničí mi to život... Jednoducho si budem za tým stáť, aby pravda vyšla najavo," povedala v telefonáte.

Išlo o hru, tvrdí učiteľka

Učiteľka pri práci s deťmi často využíva formu zážitkového učenia v rôznych témach, čo je v podstate hrou na niečo. Podobne tak urobili aj týždeň pred doručením sťažnosti. "Robili sme fiktívne situácie na tému nebezpečenstvo ohrozovania cudzími ľuďmi. Prečo nemáme odchádzať s cudzími, nemáme si brať sladkosti. Jednou z týchto vecí bolo i to, že cudzí človek nás môže spútať," zhrnula učiteľka. Dodala, že deti sa o tému viac zaujímali a preto im to na sebe ako figurantovi ukázala a deti ju potom vyslobodili.

Vyskúšať si to chcel aj chlapec, ktorého rodičia nakoniec dali sťažnosť. Učiteľka uviedla, že kúsok pásky mu prelepila cez ruky, pričom sa smial a pred všetkými robil divadlo. V žiadnom prípade mu nikto nezväzoval ruky za chrbtom a už vôbec mu neprelepovali ústa. Čuduje sa rodičom, že na základe výpovede ich syna napísali takúto sťažnosť a neprišli sa spýtať. Viackrát ju vraj sami upozorňovali, že chlapec si zvykne vymýšľať.

Nemôže učiť

Na pokyn primátora je učiteľka postavená mimo vyučovací proces a nemá kontakt s deťmi. Rodičov sa štábu nepodarilo skontaktovať. Polícia zatiaľ neeviduje žiadne oznámenie. Prisľúbila však, že v momente, ako ho dostane, začne sa riadne vyšetrovanie.

b.t.k.-queen/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy