Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti menia zákon. Pre diváka a reportéra...
Zdielať na

Policajti menia zákon. Pre diváka a reportéra...

Vďaka vernému divákovi televízie JOJ sa budú meniť zákony. Upozornil nás totiž na problém, na ktorý naši policajti akosi pozabudli. Ak sa totiž oficiálne zmení názov ulice, občan by za zmenu bydliska v občianskom preukaze platiť nemal.

Problémom však je, že si údaje musíte zmeniť aj v technickom preukaze od vášho auta. A ak tak do pätnástich dní neurobíte, dostanete pokutu. Policajti už chybu priznali, už len aby sa čím skôr zmenil aj zákon.

Problém sa môže týkať každého, komu sa nie vlastnou vinou zmenila adresa bydliska. Polícia túto nespravodlivosť vysvetľuje takto. "V zákone o občianskych preukazoch je vyslovene uvedené, že takáto osoba je oslobodená od správneho poplatku. V iných zákonoch to nie je," uviedol viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel.

Problém sa týka každého 

Lenže problém sa týka vlastne aj každého, kto má na seba napísané v dedine auto. Akúkoľvek zmenu v papieroch od auta, totiž musíte nahlásiť do 15 dní. Inak vám dokonca hrozí 60 eurová pokuta. "Autorovi tohto príspevku by som chcel poďakovať a budeme iniciovať zmenu cez zákon o správnych poplatkoch, aby došlo k logickej náprave," dodal Ábel.

policajné auto_dedina_vozidlo_polícia

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy