Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej to podcenil. Spoznali ho na priemyslenej kamere
Zdielať na

Zlodej to podcenil. Spoznali ho na priemyslenej kamere

Minulý týždeň sme vám v Krimi hovorili o zlodejovi, ktorý sa počas obednej prestávky vlámal do predajne rozličného tovaru v Kysuckom Novom Meste. Policajtom pomohol kamerový záznam z obchodu - Košičana, ktorý má zrejme na rováši oveľa viac krádeží, chytili v Žiline.

Ešte v ten istý večer po odvysielaní príspevku zavolala na políciu žena, ktorá dovtedy neznámeho muža na záberoch spoznala. Ide o 59-ročného Štefana z Košíc, ktorý je rozvedený. Údajne cestoval po celom Slovensku a zrejme sa podobnými krádežami živil. Prespával na ubytovniach. "Na základe týchto informácií sme muža zadržali na jednej z ubytovní v Žiline," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Žilina Janka Balogová.

Tvrdil, že vzal iba 300 a nie 500 eur...

"Veľmi som tomu neverila, že ho nájdu. Bola som skutočne prekvapená, že ho chytili. Aspoň už neurobí niekomu inému škodu," vraví predavačka z obchodu Mirka. Policajtom sa síce zlodej Štefan ku krádeži priznal, no tvrdil, že z pokladne vzal nie 500, ale iba 300 eur. Mirka: "Ešte nakoniec chcel zo mňa urobiť zlodejku, ale pokladňa všetko zaznamenala."

Zrejme si Štefan myslel, že by mu tento argument pomohol. No keďže sa do predajne vlámal a prekonal prekážku, ktorou boli v tomto prípade dvere, išlo o krádež vlámaním, kde nerozhoduje suma ukradnutých peňazí.

Kradol aj 9. januára v Žiline, hrozia mu 2 roky

Na rováši má 59-ročný Štefan krádež aj v Žiline. Priamo v kancelárii na Úrade sociálnych vecí a rodiny okradol psychológa, ktorému okrem dokladov vzal aj hotovosť 150 eur. "Policajti v Žiline ho obvinili aj z ukradnutia športovej tašky, ku ktorej došlo 9.  januára tohto roka," hovorí Janka Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Zlodej je už vo vyšetrovacej väzbe a hrozia mu dva roky za mrežami.

Zlodej_kamera_priemyselná

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy