Jasno
14°
Bratislava
Zabil mamičku. Dva roky sa mu zdajú veľa
Zdielať na

Zabil mamičku. Dva roky sa mu zdajú veľa

V septembri 2010 otriasla nielen Košicami nehoda, pri ktorej zomrela tamojšia sudkyňa. Dieťa, ktoré mala so sebou v kočíku, zrážku prežilo. Nehodu zavinili dvaja vodiči, ktorí sa zrazili v križovatke. Jeden si už odpykáva dva roky. Druhému rovnaký trest súd vymeral v piatok.

Osudné okamihy zachytávajú tieto fotografie. Do križovatky vchádza biele Audi, následne z pravej strany vchádza do križovatky na červenú BMW. Autá sa zrazia a Audi náraz odhodí do ženy, ktorá na stredovom ostrovčeku stojí aj s 9-mesačným dieťaťom v kočíku. To náraz prežilo, 34-ročná žena, košická sudkyňa, však zraneniam podľahla. VIAC TU.

Vodič BMW si chybu priznal a už si aj odpykáva dvojročný trest. Taký istý trest si mal odsedieť aj vodič Audi. Ten sa však necítil byť za nehodu rovnako zodpovedný, a preto podal proti trestnému rozkazu odpor. Súd musel teda vykonať dokazovanie. Včera však dospel k rovnakému záveru a vodičovi opäť vymeral 2-ročný trest.

"Celý čas som bol v tom, že mám zelenú, žiadne auto v križovatke som nečakal," tvrdí vodič Audi. Znalecké skúmanie kamerových záberov však preukázalo, že ani vodič Audi nešiel na zelenú.

36-ročný vodič mal pre stiahnuté hrdlo problém predniesť záverečnú reč. V nej sa ospravedlnil a požiadal rodinu o odpustenie. Obžalovaný sa voči rozsudku okamžite odvolal, na ťahu je teda krajský súd, ktorý rozsudok opätovne prehodnotí.

Marína_sudkyňa_košická_smrť_dieťa_kočík

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy