Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sedem rodín bez strechy nad hlavou. Oheň im vzal všetko
Zdielať na

Sedem rodín bez strechy nad hlavou. Oheň im vzal všetko

Desiatky ľudí prišli v Liptovskej Porúbke o strechu nad hlavou. V tamojšej ubytovni totiž prepukol silný požiar. Napriek tomu, že hasiči ho zlikvidovali pomerne rýchlo, obyvatelia sa tam nemôžu vrátiť. Oheň totiž s najväčšou pravdepodobnosťou poškodil statiku budovy. Požiar vypukol v byte na prízemí. Čo sa týka príčiny jeho vzniku, tunajší obyvatelia v tom majú jasno...

Za požiarom sú vraj tí, čo pili

Väčšina obyvateľov viní zo založenia požiaru istého muža. "Ja som večer išiel o jedenástej povedať, aby zastavil tú plynovú bombu, plameň mu išiel takto... Ožratí ešte aj doteraz sú obidvaja," tvrdí Ján Mirga, jeden z obyvateľov ubytovne.

"Ja som mal bombu v poriadku. On to zavinil, nie ja, ja som nevinný," tvrdí Ladislav, muž, ktorého obyvatelia obviňujú. Z celej nešťastnej udalosti obviňuje kamaráta, s ktorým vraj pil. "Tí, čo boli pod vplyvom alkoholu a spôsobili túto škodu, ohrozovali ostatných a spôsobili škodu bytovému podniku mesta Liptovský Hrádok," informoval Branislav Tréger, primátor mesta.

Siedmim rodinám vzal oheň všetko

Jedného z mužov z prízemia museli odviezť záchranári do nemocnice. Nadýchal sa splodín a utrpel ľahšie popáleniny. Bez strechy nad hlavou takto zostalo sedem rodín. "Zatiaľ sme sa dohodli tak, že oni odídu k rodinám s tým, že mesto im bude poskytovať primárne služby," vysvetlil primátor.

Požiar ubytovne zloženej z unimobuniek sa rýchlo a nekontrolovateľne šíril. Kým ho hasiči zlikvidovali, stihol napáchať nenapraviteľné škody. Budovu preto budú musieť celú zbúrať.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy