Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V osade vypukol požiar, Rómovia prišli o bývanie
Zdielať na
Krimi

V osade vypukol požiar, Rómovia prišli o bývanie

Pokojný sviatočný večer sa zmenil na nočnú moru pre obyvateľov rómskej osady neďaleko Lipian. V jednom zo skromných príbytkov vypukol požiar a plamene v krátkej chvíli zachvátili 4 domy. O strechu nad hlavou prišlo 20 ľudí.

Požiar sa rozšíril z jedného z drevených rodinných domov krátko pred šiestou večer, keď rodina so šiestimi deťmi pozerala vianočné rozprávky. Pre rodinu Laciových sa začal boj o holý život. Manželia rýchlo vzali deti a vybehli von. Dom sa im však už ani s pomocou susedov zachrániť nepodarilo.

Plamene sa rýchlo šírili ďalej

Na pomoc im prišli profesionálni aj dobrovoľní hasiči z Lipian a Sabinova. Požiar likvidovali tromi cisternami vody. Oheň sa však šíril veľmi rýchlo a plamene zakrátko pohltili aj ďalšie 3 domy.

Zapríčinila to piecka?

V jednom z nich býval brat pána Laciho, ktorý má takisto šesť detí a v ďalšom dome jeho švagor. Neostávalo im iné, len sa bezmocne prizerať, ako oheň ničí celý ich majetok. Ako a prečo požiar vznikol, sa zatiaľ stále vyšetruje. Hlava rodiny si však myslí, že ich zradila piecka, ktorou vykurovali.

Domy zhoreli do tla

Domy troch súrodencov zhoreli úplne do tla. Ich mama prišla o strechu, ktorú si len nedávno dala opraviť. Trvalo vyše tri hodiny, kým sa hasičom podarilo dostať požiar pod kontrolu. Tri rodiny, ktoré prišli o strechu nad hlavou, dočasne prichýlili ich príbuzní.


Požiar_osada_horenie_Lipany_konkrétny prípad

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy