Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Do auta vpálil vlak, vodič pred policajtmi zutekal
Zdielať na

Do auta vpálil vlak, vodič pred policajtmi zutekal

V Stakčíne vrazil prechádzajúci vlak do osobného auta. Vodič chcel cez železničné priecestie ísť vo chvíli, keď bol od neho vlak vzdialený iba niekoľko metrov. Kolos vzápätí nabúral do vozidla. Vodič z miesta nehody ušiel.

Železničné priecestia na Slovensku patria k najnebezpečnejším v Európe. Zrejme aj pre nezodpovedných vodičov. K ďalšej zrážke vlaku a osobného auta došlo v pondelok Stakčíne.

Vodič chcel cez železničné priecestie prejsť tesne pred vlakom. Ten vzápätí našťastie zachytil len zadnú časť vozidla. Vlak smeroval do Humenného. Miestni tvrdia, že rušňovodič musel auto na priecestí zaregistrovať skôr. Vlak totiž trúbil podstatne dlhšie, ako inokedy.

Prežil a ušiel

"Rušňovodič z dôvodu vyhnutia sa zrážke použil rýchločinné brzdenie. Vodič s cestným motorovým vozidlom z miesta ušiel," povedala hovorkyňa železníc Jana Grešnerová. Vodič po nehode zobral nohy na plecia.

Podľa miestnych musel dostať strach, a mohol si dovoliť ujsť aj vďaka tomu, že prišiel iba o zadné svetlo. Viacerí svedkovia nehody nám potvrdili, že na vozidle boli zahraničné evidenčné čísla.



tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy