Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na Silvestra sa pri Košiciach zabili dvaja mladíci (†18, †16)
Zdielať na

Na Silvestra sa pri Košiciach zabili dvaja mladíci (†18, †16)

Tragická dopravná nehoda sa stala na Silvestra krátko pred polnocou, pri ktorej zahynuli dvaja mladíci. Na mieste bol aj náš reportér Jozef Kačmáry.

Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák, nehodu im ohlásili o 23:45 na ceste medzi obcami Skároš a Ždaňa v okrese Košice-okolie.

18-ročný Arjan K. a 16-ročný Dávid U. sa viezli na aute značky Audi 80. Vo vysokej rýchlosti narazili do stromu. Hasiči po príchode na miesto konštatovali, že obaja nejavia už známky života, čo potvrdil aj lekár rýchlej záchrannej služby.

Mladý muž podľa informácie košickej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej riadil auto bez vodičského oprávnenia. "Na rovnom úseku cesty s miernym klesaním v dôsledku nedostatočného prispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a prekročenia najvyššej dovolenej rýchlosti 90 km za hodinu došlo k nestabilite vozidla," uviedla Mésarová.

Vozidlo sa dostalo do šmyku, vyšlo mimo cesty na trávnatý povrch a vrátilo sa naspäť na cestu do protismernej časti vozovky. Vodič nezvládol vedenie auta, vyšiel s ním znova mimo cesty a ľavou časťou narazil do stromu. Na miesto dopravnej nehody bol privolaný súdny znalec z odboru dopravy.


View Larger Map

nehoda_obce Skároš a Ždaňa, dvaja mladíci

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy