Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Július (13) a Maroš (12) zlodejmi. Potrestajú rodičov
Zdielať na

Július (13) a Maroš (12) zlodejmi. Potrestajú rodičov

Rodičia musia často znášať tresty za činy svojich detí. Podobnú myšlienku zavádzajú do praxe krompašskí policajti. V ich obvode pôsobila skupina malých zlodejov vo veku 12 a 13 rokov. Keďže neboli trestnoprávne zodpovední, za vykrádačky budú súdiť ich rodičov.

Miesto školy či spánku krádeže

Obaja chlapci sú takpovediac profesionáli vo vykrádaní domov a objektov. Iba policajti na obvodnom oddelení evidujú pri každom z nich asi 13 prípadov krádeží a porušovania domovej slobody. Deti takto vyvádzali práve počas školy.

"No ja som nevedela, že kedy on robil bordel... Posielala som ho do školy, pravidelne," tvrdí matka Maroša. To isté tvrdí aj Júliusov otec. Rodičia oboch detí dokonca podľa vlastných slov netušili, že deti kradnú aj v noci. "Ja som spala a on sám odišiel. Nevedela som."

Pykať majú rodičia

Keďže však nie sú trestnoprávne zodpovední, pravdepodobne "do chládku" pôjdu práve ich rodičia. "Krompašskí policajti rodičov školopovinných detí obvinili z ohrozovania mravnej výchovy mládeže," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Od začatia trestného konania voči rodičom vraj malí zlodeji neúradovali. Ľudia v Krompachoch si tak zatiaľ oddýchli. Rodičom hrozí až dvojročné väzenie. Či budú deti kradnúť aj ďalej, ostáva teraz otázne...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy