Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Škandál v Novákoch. Vojakom zmizlo 2,5 kg trhaviny!
Zdielať na

Škandál v Novákoch. Vojakom zmizlo 2,5 kg trhaviny!

Už niekoľko dní hľadajú vo vojenskom útvare v Novákoch 2,5 kilogramu plastickej trhaviny. Tá zmizla z muničného skladu. Jej stratu zistili, počas bežnej kontroly. Takéto množstvo trhaviny by pokojne stačilo na zničenie osemposchodovej budovy! Nie je vylúčené, že výbušninu niekto z objektu vyniesol úmyselne a predal na čiernom trhu.

Vo vojenskom útvare v Novákoch majú poriadny problém. Z muničného skladu im zmizla plastická trhavina. Stratila sa z neustále monitorovaného a stráženého skladu. Jej zmiznutie zistili pri bežnej kontrole stavu výbušnín.



V útvare začali trhavinu okamžite hľadať. Od začiatku týždňa tam už bolo niekoľko kontrol. No dodnes niet po nej ani stopy. Výbušnina tak mohla pokojne skončiť aj na čiernom trhu. Dostať ju mimo objekt nie je podľa zamestnancov žiaden problém.

Plastická trhavina, ktorá zmizla je podľa našich informácií mimoriadne účinná. Je dostatočne silná, aby odpálila osemposchodový dom. Prípadom sa zaoberá aj vojenská polícia. Ministerstvo obrany sľubuje páchateľom po skončení vyšetrovania  tvrdé tresty.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy