Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ROZHOVOR: Maniak z Košíc pichol dcérku (12) striekačkou
Zdielať na

ROZHOVOR: Maniak z Košíc pichol dcérku (12) striekačkou

Už dlhšie sa povráva, že po Košiciach chodí človek, ktorý si za bieleho dňa vyhliadne bezbrannú obeť, najmä ženu, a tú bodne lekárskou ihlou. Spočiatku to znelo ako neopodstatnená fáma, no teraz sa prihlásila prvá obeť, lepšie povedané jej otec, ktorý prehovoril aj pred našou kamerou. Jeho dcéra chodí na základnú školu a má iba dvanásť rokov.

Dievčatko bodol z ničoho nič

"Z ničoho nič pichne nejaký primitív do dieťaťa ihlu... Sa otočila a videla tam tú osobu. Bol taký menší, zanedbaný, špinavý, mohol mať okolo 17 rokov," popísal zákerný útok pán Stanislav, otec 12-ročného dievčatka. To sa práve so spolužiakmi vracalo z exkurzie, keď pocítilo na stehne bodnutie.

Učiteľka jednoducho odišla

Rómsky útočník však neutiekol. Ostal stáť na mieste a dokonca učiteľke, ktorá s deťmi stála na autobusovej zastávke, ukázal miesto, kam ihlu vyhodil. Tu však podľa otca pochybila. Miesto aby zavolala políciu, učiteľka aj s deťmi nastúpila na autobus a odišla.

Striekačku otec preto urýchlene odniesol aj s dcérou do nemocnice. "Oni sa o tú ihlu ani nezaujímali, nespravili nijaký rozbor, stery z ihly, nič, aby sa mohli vylúčiť všelijaké choroby," komentuje zúfalý otec.

HIV alebo žĺtačka...?

Po Košiciach sa totiž už dlhšie pošuškáva o fantómovi s injekčnou striekačkou. A tá môže nevinných ľudí pokojne nakaziť aj trebárs vírusom HIV. Polícia už začala vyšetrovanie. Otcovi dievčatka len ostáva čakanie. Výsledky testov jeho dieťaťa majú byť až okolo Vianoc. Jeho dcérka však môže byť nakazená aj žĺtačkou. "Žiadam ostatných ľudí, ktorí majú takúto skúsenosť, aby sa ozvali na políciu."

isifa/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy