Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zásadný zvrat v kauze Malinová? Vypovedal Labaš
Zdielať na

Zásadný zvrat v kauze Malinová? Vypovedal Labaš

V kauze Hedvigy Malinovej možno nastane zásadný posun. Máme exkluzívne informácie o tom, že vyšetrovanie prípadu pokračuje ďalším výsluchom.

Na generálnej prokuratúre mal podľa našich informácií dnes ráno začať výsluch profesora Petra Labaša, autora kontroverzného posudku v kauze Hedvigy-Žákovej Malinovej. Podľa neho si údajná obeť útoku z augusta 2006 mohla spôsobiť zranenia aj sama.

Obhajobu Hedvigy bude zaujímať predovšetkým to, čo a kto z odborníkov lekárskej fakulty v spomínanom posudku robil. "Pretože tomu sa všetci vyhýbajú," vysvetlil obhajca. Zatiaľ vie len o jedinej osobe, ktorá jasne a zrozumiteľne hovorí, že áno, ja som vypracoval znalecký posudok, a to je Peter Labaš.

Vtedy 23-ročná Hedviga prišla autobusom do Nitry a cestou zo stanice do školy ju mali lúpežne prepadnúť dvaja holohlaví mladí muži, ktorých sa neskôr dokonca podarilo indetifikovať. Neskôr, po útoku Hedvigu ošetrila lekárka. Tá konštatovala, že študentka cestou do školy utrpela nečakaný šok.

Uzavrú už prípad?

Polícia napriek tomu našla v priebehu niekoľkých dní dôkazy, podľa ktorých si mala žena útok vymyslieť. Prokuratúra v priebehu posledných troch rokov opakovane avizovala, že vyšetrovanie speje do konca.

Malinová bola aj na detektore lži

Podľa Malinocej advokáta však zámerne odignorovala dôkazy v prospech jeho klientky, ktorá sa v zahraničí úspešne podrobila aj testu na detektore lži. Pred dvomi rokmi sa objavil lekársky posudok, ktorý bol v rozpore s pôvodnými lekárskymi správami. Malinovej advokát pripravuje žalobu na bývalého premiéra, ministra vnútra i na policajného prezidenta za ich výroky na tlačovkách, kde Hedvigu označili za klamárku.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy