Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rasťovi Žitnému za smrť Tomáška (†5) naparili 2,5 roka basy!
Zdielať na

Rasťovi Žitnému za smrť Tomáška (†5) naparili 2,5 roka basy!

Okresný súd v Malackách opätovne vyhlásil rozsudok, ktorým Rastislava Žitného uznal vinným za spôsobenú tragickú nehodu, pri ktorej zahynul Tomáško Žilavý. Sudca poslal obžalovaného za mreže na dva a pol roka. Podľa neho dieťa prišlo o život len preto, že sa bývalý moderátor ponáhľal na nepodstatný nácvik tanca.

Osudný záver jedného júnového víkendu z roku 2008 vyzeral práve takto. Na ceste pred Rohožníkom havarovala luxusná audina, ktorú šoféroval exmoderátor Rasťo Žitný. V zákrute išiel takmer 140-kilometrovou rýchlosťou, potom narazil autom do dieťaťa na bicykli. 

Svedkovia videli ako chlapčeka náraz vymrštil do výšky a po pár metrov detské telíčko dopadlo na zem. Od tohto okamihu sa začalo komplikované dokazovanie polície a prokuratúry, že za tragédiu môže len samotný vodič Rasťo Žitný. Dnešný rozsudok súdu im dal za pravdu, už po druhýkrát.  

Osudná rýchlosť...

2,5-ročný trest za mrežami a 5-ročný zákaz viesť všetky motorové vozidlá. Basa v tej najľachšej väznici. To je trest pre exmoderátora, ktorého obhajca sa snaží pred súdmi v tomto procese dosiahnuť maximálne podmienku.

Expertom pri výpočtoch vyšlo, že smrtiaca rýchlosť bola 139 kilometov. Ak by vodič išiel o 10 km menej, Tomáško by to s bratom a otcom k maminmu obedu v osudný deň určite stihol. Rok po nehode sa jeho rodičom narodila dcérka, ktorá má teraz dva a pol roka.  Práve toľko rokov, koľko si má exmoderátor odsedieť za mrežami. Ak teda dnešný ešte stále neprávoplatný rozsudok prijme.

TASR/Štefan Puškáš

Súvisiace články

Najčítanejšie správy