Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodičia Tomáška (†5): Žitný vie, prečo sa vyhýba súdu...
Zdielať na

Rodičia Tomáška (†5): Žitný vie, prečo sa vyhýba súdu...

Tri ťažké roky prešli od nešťastnej udalosti na ceste za Rohožníkom. Pri dopravnej nehode tu o život prišiel len päťročný Tomáško. Jeho rodina sa doteraz so smrťou syna nevyrovnala aj keď sa podľa vlastných slov snažia žiť ďalej.

Súdny proces s obžalovaným exmoderátorom, vodičom vozidla, ktoré usmrtilo chlapčeka, však dnes odročil pojednávanie. A Žitný sa ani procesu ani vyhlásenia rozsudku zúčastniť nechce.

"Ladislav Kuruc (obhajca exmoderátora) sa snaží byť dobrý scenárista, ale veľmi zle píše ten príbeh. Je to katastrofa, čo si dokáže vymyslieť... Je to jednoduchý prípad a mne je z toho zle, z týchto ľudí.." komentoval po ukončení dnešného pojednávania otec Tomáška. "Je to ťažké, hlavne noci sú ťažké, ale snažíme sa, zvykáme si, musíme," popisuje život bez syna matka. "Je tam veľa spomienok.... Ten čas nie je taký, že človek povie, že by sme zabudli, práveže nie," dodáva otec.

Manželia Žilaví však chcú mať konečne pokoj. Koniec procesu, jeho vyriešenie a spravodlivosť. Súdny proces dnes pokračoval po tom, ako odvolací Krajský súd v Bratislave zrušil pôvodný rozsudok. Dôvodom boli procesné pochybenia.

Podľa obhajcu Ladislava Kuruca sa však Žitný pojednávania nebude zúčastňovať. Už v minulosti žiadal, aby bolo pojednávanie vedené v jeho neprítomnosti. Preto by nemal byť prítomný ani pri samotnom vyhlásení rozsudku.

Na súde by mal vypovedať aj znalec z odboru dopravy. Ten má odstrániť rozpory medzi dvoma už vyhotovenými znaleckými posudkami, ktoré sa týkali najmä rýchlosti, akou Rasťo Žitný v osudnú nedeľu išiel a akú rýchlosť malo auto v čase nehody.

TV JOJ

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy