Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti u Roháča: Pýtali sa na vraždu Ernesta Valka
Zdielať na
Krimi

Policajti u Roháča: Pýtali sa na vraždu Ernesta Valka

Až do budapeštianskeho väzenia prišli za Jozefom Roháčom slovenskí vyšetrovatelia. Boli zvedaví, či im nepomôže objasniť niektoré kriminálne prípady, napríklad vraždu známeho právnika Ernesta Valka.

Tvrdí to blízky človek Jozefa Roháča. Podľa našich informácií im vraj povedal, že Ernesta Valka osobne nepoznal a o jeho vrahovi nevie nič ani z počutia.

Maďarským vyšetrovateľom zrejme plány s Roháčom úplne nevyšli. Odkedy sedí v staronovej budapeštianskej cele, neboli za ním ani raz, väzbu mu napriek tomu predĺžili do októbra. Roháča si ponechali za mrežemi oficiálne preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov, jeho advokát sa proti tomu odvolal.

Nervózni detektívi

Advokát presne nevie, aké dôkazy má polícia. Iba nedávno totiž požiadala náš súd, aby doplnil obvinenie proti Roháčovi o trestný čin zneužitia strelnej zbrane. Reči o jeho prípadnom stíhaní na slobode znervózňujú tamojších detektívov. Maďarská polícia sa okrem marenia vyšetrovania Roháčom obáva, že by mohol utiecť. Preto jeho prepustenie na kauciu nepripúšťa.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy