Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Rozhovor z väzenia: Utiecť som nechcel, tvrdí Roháč
Zdielať na
Krimi

Rozhovor z väzenia: Utiecť som nechcel, tvrdí Roháč

"Mohol som odísť do zahraničia, ale neutekám. Nemal som prečo utekať." Toto tvrdí Jozef Roháč, ktorý TV JOJ poskytol rozhovor v nitrianskom väzení pod podmienkou, že nebudeme nakrúcať obraz. V Maďarsku ho stíhajú za vraždu tamojšieho magnáta.

Roháč žiada ministerku Žitňanskú, aby ho Slovensko nevydalo do Budapešti. V exkluzívnom interview, ktoré nám poskytol, povedal, že za svojim zadržaním cíti politickú objednávku.

Roháč neverí, že jeho vyšetrovanie v Maďarsku bude férové. "Prídem tam a povedia mi, že buď dostaneš doživotie, alebo povieš všetko čo vieš. Aby som povedal na niekoho to a to. Na koho? Veď ja som s tými šéfmi nikdy nebol až tak..."

Zmienil sa aj o tom, že pred šikanou mohol odísť do Thajska. Napriek tomu zostal v Leviciach: "Nestojí to zato, už mám 55 rokov a znovu 10 rokov prežiť niekde na úteku, to ma nelákalo."

Dôkazy maďarskej polície proti jeho osobe označil sa pochybné. Svoju nevinu chce dokázať na detektore lži. Zároveň požiadal ministerku spravodlivosti, aby mu umožnila obhájiť sa na Slovensku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy