Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zamestnanci okradli automobilku o vyše 200 tisíc €
Zdielať na

Zamestnanci okradli automobilku o vyše 200 tisíc €

Viac ako 200 tisíc € si mala zarobiť organizovaná skupina zlodejov krádežami automobilových súčiastok. Postupne ich vyniesli z bratislavského Volkswagenu. Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite navrhol obžalovať až 19 ľudí.

Súčiastky z bratislavskej automobilky nekončili na montážnej linke, ale na železničných súpravách, ktorými ich dostávali z podniku. Za bránami fabriky si neskôr ukryté súčiastky vyzdvihli. So zamestnancami dokonca spolupracovali aj dodávatelia. Brali všetko, čo malo hodnotu. Podľa našich informácií išlo o súčiastky drahých terénnych áut, vyrábaných v tejto pobočke.

"Podľa nami zadokumentovaných dôkazov organizovaná skupina kradla súčiastky minimálne od roku 2006," tvrdí polícia. Nakradnuté súčiastky členovia skupiny hromadili. Zháňali si odberateľov a neskôr ich predávali pod cenu. Záujemcovia boli spravidla z autoservisov, v ktorých takto šetrili na nákladoch.

O vyšetrovanie týchto krádeží žiadala údajne samotná automobilka.Polícia už prípad ukončila, na stole ho má prokurátor. Výsledkom je 19 obvinených ľudí.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy