Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodeji rozoberali loď. Po kúskoch mala putovať do zberných surovín!
Zdielať na

Zlodeji rozoberali loď. Po kúskoch mala putovať do zberných surovín!

Otec so synom a ďalšími dvoma komplicmi chceli v bratislavskom prístave rozobrať loď a jej kovové časti predať v zberných surovinách. Prekazila im to poriečna polícia. Škoda, ktorú tým spôsobili, sa šplhá až k sume 100 tisíc eur!

Policajti z poriečneho oddelenia kontrolovali lode v prístave. Na jednom z plavidiel spozorovali muža, ako po lávke niečo vynáša na breh. Keď však zbadal policajtov, náhle odhodil kovovú tyč a tašku. "Policajtom sa jeho správanie nepozdávalo a preto svoj čln prirazili k mólu," vraví Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR.

Vystúpili na loď a chceli od neho vysvetlenie. Na ich otázky nereagoval, ale zo strojovne plavidla bolo počuť poriadny buchot náradia. "Hliadka nadobudla podozrenie, že dochádza k páchaniu trestného činu. Policajti na plavidle spozorovali rozbité okno na kajute a vylomené dvere do strojovne," pridáva ďalšie podrobnosti prípadu Denisa Baloghová.

Loď následne prehľadali a v jej útrobách našli ďalšie tri osoby - dvoch mužov a jednu ženu. Všetci boli zamazaní od oleja a v pracovných rukaviciach s náradím rozoberali kovové časti plavidla. Policajti všetkých štyroch zadržali a predviedli na obvodné oddelenie. 44-ročný otec so svojím 19-ročným synom a dvoma komplicmi chceli ukradnutý materiál speňažiť v zberni surovín.

"Vyšetrovateľ obvinil troch mužov z trestného činu krádeže formou spolupáchateľstva, 34-ročná žena vypovedala ako svedkyňa," dodáva Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR. V súčasnosti sú už všetci muži v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až 10-ročné väzenie.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy