Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajný exviceprezident má na krku žalobu!
Zdielať na

Policajný exviceprezident má na krku žalobu!

Inšpekcia ministerstva vnútra navrhla obžalovať bývalého viceprezidenta za vybavovanie vodičáka, píše dnešné vydanie denníka Sme.

Polícia ukončila vyšetrovanie svojho bývalého šéfa Stanislava Jankoviča zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovateľ inšpekcie poslal 11. augusta vojenskej prokuratúre návrh na podanie obžaloby.

Podľa Sme je podozrivý, že vybavil podnikateľovi vodičský preukaz, keď ho špeciálne oddelenie dopravnej polície zadržalo za prekročenie rýchlosti.

Bývalý viceprezident odmietol k prípadu z júna 2010 pred vyšetrovateľom vypovedať. Sme pripomína, že obvinený má na to právo, ak by poškodil sebe alebo svojim blízkym.

Jankoviča chcú postaviť pred súd

Podnikateľ išiel podľa záverov vyšetrovania po ceste R1 rýchlosťou 190 kilometrov za hodinu. Policajti zo špeciálneho oddelenia, ktoré zakladal práve Jankovič, ho zastavili a chceli mu dať pokutu 400 eur. Odmietol zaplatiť, a tak mu policajti zadržali vodičský preukaz.

Podnikateľ podľa Sme následne zavolal Jankovičovi, ktorý osobne prišiel jeho vodičský preukaz vyzdvihnúť na okresné policajné riaditeľstvo v Žiari nad Hronom. Zabezpečil tiež, aby bol záznam o priestupku vymazaný. 

Jankovič Stanislav_policajný exviceprezident_za ním policajné auto

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy