Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Nepomohlo jej ani sťahovanie: Drogová dílerka skončila za mrežami
Zdielať na

Nepomohlo jej ani sťahovanie: Drogová dílerka skončila za mrežami

PARTIZÁNSKE / Z Prievidze sa presťahovala do Partizánskeho len preto, aby mala pokoj od policajtov a mohla sa venovať drogovému biznisu. Dlho si ho však neužila. Momentálne už sedí za múrmi ilavskej väznice. Postarali sa o to operatívci z kriminálky v Partizánskom.

Operatívci z kriminálky v Partizánskom mali mladú ženu v hľadáčiku niekoľko mesiacov. Vedeli, že sa pohybuje v drogovom biznise. Počkali si na správny okamih a zastavili auto, v ktorom sa viezla. Mladá žena vedela, že je zle. "Operatívni pracovníci z kriminálnej polície v Partizánskom u obvinenej zaistili striekačku s bielou kryštalickou látkou," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

U nej doma našli toho viac

Oveľa viac toho u nej policajti našli počas domovej prehliadky. "Pri domovej prehliadke boli zaistené dve plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky," uviedla Kuzmová. Látku poslali na expertízu. Tá potvrdila, že ide o pervitín. "Z vyjadrenia expertov vyplýva, že z uvedeného množstvo drogy by sa dalo urobiť 253 jednorazových dávok drogy," priblížila hovorkyňa. "To nie je pre vlastnú potrebu. To je na dílovanie," zhodnotil Marián Daubner, odborník na liečbu závislosti.

Väzbe sa snažila vyhnúť

To, žeby drogy predávala, sa nateraz nepotvrdilo. Policajti ju zatkli a po niekoľkých nociach strávených v cele eskortovali na súd. "Sudca ju vzal do väzby," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Obvinená aj jej najbližší sa do poslednej chvíle snažili, aby sa väzbe vyhla. Ponúkli viacero záruk. "Súd neprijal písomný sľub obvinenej ani jej partnera. Neprijal ani sľub jej mamy a zábezpeku 5-tisíc eur," priblížil Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy