Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Svoju spolubývajúcu seniorka brutálne napadla nožom. Hrozí jej až 20-ročný trest
Zdielať na

Svoju spolubývajúcu seniorka brutálne napadla nožom. Hrozí jej až 20-ročný trest

MEDZILABORCE / Najskôr ju bodala jedným nožom. V taške ale mala prichystaný aj "záložný nôž" a napokon použila aj ten. Zranenú ženu, ktorú napadla iná dôchodkyňa zo zariadenia sociálnych služieb v Medzilaborciach, už prepustili do domácej liečby. Útočníčka naopak, putuje za mreže. Žene hrozí až 20-ročný trest.

Vytrhla ríbezle, ktoré si tá druhá zasadila v záhradke pri zariadení. Toto bol podľa slov riaditeľa spúšťač incidentu. Útočníka (66) na svoju o dva roky mladšiu spolubývajúci vytiahla nôž a po vyhrážkach zabitím ju začala bodať. O zranenú ženu sa postarali na ošetrovni v zariadení, no tým konflikt neprestal. Zo strany útočníčky prišiel ďalší útok. "V tomto konaní obvinenej zabránila ošetrovateľka, ktorá ju pacifikovala a nôž vytrhla z ruky, avšak následne obvinená v úmysle dokonať tento trestný čin použila druhý nôž, ktorý si pre tento účel priniesla so sebou," informoval Viliam Loda, okresný prokurátor OP Humenné.

​Podľa vyjadrenia záchranárov údajnú útočníčku previezli s poruchou správania do nemocnice. Hospitalizovali ju na psychiatrii. To ale nič nemení na tom, že pre ňu prokurátor žiada väzbu. O tej rozhodoval Okresný súd v Prešove. Návrhu prokurátora vyhovel a seniorku poslal za mreže.

Ona sama pritom na súde byť nemohla. Zastupoval ju obhajca. "Súd obvinenú v danom prípade nevypočul, keďže to jej zdravotný stav neumožňoval," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Žene v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy