Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Policajná akcia: V okolí Krompách odhalili 7 vodičov, ktorí boli podgurážení alkoholom
Zdielať na

Policajná akcia: V okolí Krompách odhalili 7 vodičov, ktorí boli podgurážení alkoholom

KROMPACHY / Počet vodičov pod vplyvom alkoholu z dnešného rána jasne dokazuje, že podobné akcie majú obrovský zmysel. Policajti z Košického kraja na 2 hodiny hermeticky uzavreli mesto Krompachy a každý, kto do mesta vchádzal, alebo z neho vychádzal, sa musel podrobiť dychovej skúške. Pozitívny výsledok malo až 7 vodičov.

Začali o piatej ráno. S východom slnka spoza kopcov, začali hliadky uzatvárať všetky cesty do Krompách. Policajné merače na alkohol v dychu dostali zabrať.

V Krompachoch odhalili prvého vodiča pod vplyvom alkoholu už polhodinku po začiatku akcie. Ten tvrdil, že dnes nepil. Prvá dychová skúška ukázala výsledok 0,18 miligramov na liter. Opakované skúšky boli vyššie. Muž viezol manželku a dcéru do práce. Celkovo bolo kontrole na alkohol v dychu počas dvoch hodín podrobených takmer 900 vodičov. Krajský policajný riaditeľ prezradil, že dnešné ráno nebolo na túto akciu vybrané náhodou.

"Vybrali sme kvôli futbalu v telke. Chlapi popíjajú doma, v krčmách. A včera bol aj Deň otcov, tak sme predpokladali, že sa budú robiť grilovačky, opekačky a popri tom samozrejme alkohol bude," konštatoval riaditeľ Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy