Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Prekvapivá kontrola rybárov. Rybárska stráž prišla po vodnej hladine
Zdielať na

Prekvapivá kontrola rybárov. Rybárska stráž prišla po vodnej hladine

RUŽÍN / Rybárov v piatok 14. júna na vodnej nádrži Ružín prekvapila kontrola. Policajti a rybárska stráž si posvietili na pytliakov či nepoctivých rybárov. Pri tejto akcii by sa kontrole nevyhli, ani keby chytali na nedostupnom mieste. Kontrola totiž prišla po vodnej hladine.

Stráž úzko spolupracuje s políciou

Doklady potrebné na rybolov tvoria základ, ktorý musí mať pri sebe každý rybár. Pytliaci vadia aj poctivým rybárom. "Niektorí porušujú zákon o rybárstve. Nemajú ani povolenky a berú ryby a my platíme povolenky a ryby neberieme," sťažoval sa rybár Dušan Holub. Rybárska stráž kontrolovala, okrem dokumentov, aj spôsob lovu. Častokrát úzko spolupracujú s políciou "Najčastejšie zanedbávajú, že lovia na viac udíc, ako je dovolené. Potom nemajú platnosť rybárskeho lístka. Pokiaľ to takto nie je, že by náhodou nejaký loviaci nemal potrebné dokumenty, tak voláme policajnú hliadku, ktorá to ďalej rieši ako naše podozrenie z prečinu pytliactva," informoval Rudolf Halmi z rybárskej stráže.

Polícia bude v kontrolách pokračovať

"Polícia v spolupráci s rybárskou strážou kontrolujú rybárov, či dodržiavajú všetky predpisy v súvislosti s rybolovom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Ak sa nájde pochybenie, nejde o lacnú záležitosť. Pokuty sú vysoké. Nehovoriac o možných rokoch strávených za mrežami "Od sto do tisíc eur pokutu," oznámil Halmi. "Kontroly by mali byť pomerne často. Neviem ako teraz v poslednej dobe, ale pred tým tu bolo dosť pytliakov," poznamenal rybár Jozef Nemec. "Preverili sme desať loviacich. Kontrola zatiaľ dopadla v dobrom. Boli iba ústne upozornenia," uviedol Stanislav Zemánek z rybárskej stráže. Policajti avizovali, že v podobných kontrolách budú pokračovať počas celej sezóny. A to nie len na Ružíne, ale aj v iných rybárskych revíroch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy