Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
V Malom Dunaji sa topilo niekoľko ľudí. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník
Zdielať na

V Malom Dunaji sa topilo niekoľko ľudí. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník

JANÍKY / Firemná akcia sa zmenila na akciu záchrannú. Počas splavovania Malého Dunaja došlo k dramatickým chvíľam. Čln s posádkou sa prevrátil v rozvírenej vode. Topiacich sa snažili zachrániť kolegovia, no aj tí nešťastne do Dunaja spadli.

​​Bolo zhruba 13 hodín kedy sa pokojné splavovanie počas teambuildingu zmenilo na drámu. Uprostred splavovania Malého Dunaja sa nečakane čln s troma pasažiermi prevrátil. "Celkovo sa vodnej túry zúčastnilo 30 ľudí. Z toho 3 osoby sa mali prevrátiť," priblížil Tibor Kardoš, veliteľ zásahu Hasičskej stanice v Šamoríne.

Na pomoc trojici kolegov priplávali ďalší. Počas záchrany sa aj oni dostali do problémov. K šiestim topiacim sa ľuďom tak okamžite kolegovia zavolali pomoc. "Operačné stredisko prijalo informáciu o šiestich topiacich sa v Malom Dunaji pri obci Janíky," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS.

K Malému Dunaju smeroval aj záchranársky vrtuľník. Ten však odchádzal bez pacienta. Topiacim sa kolegom sa podarilo dostať sa na breh Malého Dunaja. Posádka záchranárskeho vrtuľníka na mieste musela ošetriť staršiu pani. Niektorých výletníkov doprevádzali hasiči. "Bola v šoku. Sa nachádzala v opatere leteckej záchrannej služby," dodal Kardoš. "Na mieste bola ošetrená 65-ročná žena, ostatné sa nachádzali bez zranenia," ozrejmila Klimešová. 

Splavovanie Malého Dunaja tak skončilo so šťastným koncom. Zamestnanci sa nám k situácií na kameru nechceli vyjadriť. Podľa zasahujúcich je ale dôležité mať na sebe záchrannú vestu, ktorá do veľkej miery vie pomôcť. Na druhú stranu aj po tejto skúsenosti sme v člnoch na vode videli viacerých, ktorí ju nemali. "Určite to pomôže. Videli sme aj v tejto situácii, že to pomohlo," dodal Kardoš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy