Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Obrovská tragédia: Na brehu Hrona sa hralo 6-ročné dievčatko, nešťastne spadlo do vody
Zdielať na

Obrovská tragédia: Na brehu Hrona sa hralo 6-ročné dievčatko, nešťastne spadlo do vody

POHORELÁ / Veľké nešťastie na Horehroní. V Pohorelej prišlo o život 6-ročné dievčatko, ktoré sa malo hrať na brehu Hrona. Ten má po dažďoch vysokú hladinu a mimoriadne silný prúd. Dieťa našli za obcou hasiči, ktorí na Hron vyšli na člne.

​Dievčatko sa malo hrať na brehu Hrona a spadnúť nešťastne do vody. Ako k pádu do vody presne došlo nateraz známe nie je. 6-ročná Alžbetka mala byť podľa miestnych pri Hrone sama, chodievala sa tam hrať. To, že niečo nie je v poriadku, si rodičia všimli údajne po hodine a dievčatko začali hľadať. "Keď spadla, nikto nebol vonku," ozrejmila obyvateľka Pohorelej (okres Brezno). 

Nevládne telo našli niekoľko kilometrov za obcou 

"Naši chlapci boli hľadať, aj my sme boli na lúkach," povedala obyvateľka. Po dažďoch je hladina Hrona vysoká a prúd silný. Na vodu sa dostali hasiči na člne a postupne prehľadávali rieku aj brehy meter po metri. Okrem hasičov zo Závadky nad Hronom a Brezna pomáhali aj dobrovoľníci. "Hľadali sme, ako sa dalo, potom ju našli policajti," vysvetlil obyvateľ Pohorelej. 

Podľa hovorkyne KR PZ Banská Bystrica Márie Faltániovej bolo telo zachytené na konároch. Našli ho niekoľko kilometrov za Pohorelou. "Je to veľmi veľká škoda, voda bola aj mútna, pretože veľa pršalo," priblížila obyvateľka. Ako uvádza hovorkyňa, vo veci bola nariadená pitva. Všetky okolnosti, za ktorých sa táto tragédia odohrala, bude zisťovať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy