Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Požiar na veľkom sídlisku. Plamene pohltili odpad aj autá
Zdielať na

Požiar na veľkom sídlisku. Plamene pohltili odpad aj autá

PREŠOV / Hasiči zasahovali na najväčšom prešovskom sídlisku. Požiar zachvátil kontajnery na odpad. Škody však ráta aj majiteľ auta, ktoré stálo vedľa. Vozidlo sa chytilo od plameňov a zhorelo takmer do tla.

"Z balkóna sme už videli keď začala horieť krabica, chytil sa aj kôš. Volal som hasičov. Hneď jak som zbehol zo siedmeho poschodia dole, som videl, ako horia autá," opísal situáciu Kristián, ktorý požiar nahlásil.

Horieť začalo v podvečer, rovno pod oknami panelákov. Plamene boli také rýchle, že aj napriek rýchlemu zásahu hasičov došlo k poškodeniu vedľa stojaceho osobného auta. Ostalo z neho len obhorené torzo. "Od krabice malej chytil plastový kontajner, druhý kontajner, kríky, auto a už tu prišli potom hasiči," dodáva Kristián.

"Hasiči po príchode na miesto prieskumom zistili, že požiarom sú zasiahnuté tri plastové kontajnery a blízko stojace osobné motorové vozidlo. Na ochladzovanie a likvidáciu požiaru hasiči nasadili dva hasebné prúdy," informuje Miroslava Knišová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. "Pri požiari došlo k značnému poškodeniu jedného osobného motorového vozidla a k poškodeniu zadného svetla na druhom osobnom motorovom vozidle," dodala.

 "Mestu Prešov vznikla požiarom kontajnerov škoda v predbežnej výške 1500 eur, na vozidlách bola vzniknutá škoda odhadnutá na sumu 7200 eur. Požiar poškodil aj zvislú dopravnú značku, škoda doposiaľ vyčíslená nebola," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Od plameňov obhorela aj dopravná značka. Požiarom sa zaoberá aj polícia. Príčina ako aj okolnosti vzniku požiaru sú nateraz štádiu vyšetrovania. Polícia v Prešove vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci. "Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy