Jasno
20°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Dramatická nehoda na mokrej D1: Auto staršieho páru skončilo na streche
Zdielať na

Dramatická nehoda na mokrej D1: Auto staršieho páru skončilo na streche

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK/POPRAD / Pod Tatrami havaroval starší manželský pár. Ich auto sa na mokrej diaľnici stalo neovládateľným. Zišlo z cesty, prerazilo oplotenie a skončilo na streche. Na mieste bola Zuzana Pojedincová.

​​Pravdepodobne dážď a mokrá vozovka sa podpísali pod nehodu, ktorá sa stala na diaľnici D1 medzi Spišským Štvrtkom a Popradom. Vodič osobného auta tu predbiehal kamión a dostal šmyk. 

Muž (65) už nedokázal udržať auto na ceste. Zišiel cez odvodňovací kanál, prerazil oplotenie a auto sa prevrátilo na strechu. "V čase nášho príchodu sa vodič aj spolujazdkyňa nachádzali mimo vozidla. Pani sa sťažovala na bolesť ruky a nôh," upresnil veliteľ zásahu Okresné riaditeľstvá HaZZ Levoča Ondrej Demočko.

Alkohol v krvi nepotvrdili

Vodič i jeho spolujazdkyňa vyšli von sami, no vzápätí dorazili na miesto záchranné zložky. Ženu do sanitky niesli hasiči, muž vyšiel sám. Obaja našťastie neutrpeli život ohrozujúce zranenia. Dychová skúška vodiča bola negatívna.

Diaľniční policajti miesto nehody dôkladne zadokumentovali a budú ďalej zisťovať jej príčiny. Dážď a mokrá vozovka spôsobuje pod Tatrami problémy nejednému vodičovi. Len nedávno tu došlo k dvom nehodám takmer v rovnakom čase. Pomalšou jazdou v takýchto podmienkach by sa dalo podobným kolíziám predísť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy