Polojasno
21°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Pätnásťročný chlapec sa po párty už nezobudil. Kamaráti jeho mŕtve telo fotili na sociálne siete
Zdielať na

Pätnásťročný chlapec sa po párty už nezobudil. Kamaráti jeho mŕtve telo fotili na sociálne siete

ROŽŇAVA / Podľa informácií, ktoré má Televízia JOJ k dispozícii, mala mať partia mladistvých ľudí v jednom z bytov večierok. Údajne na ňom nechýbali rôzne druhy omamných látok, po užití ktorých sa už 15-ročný chlapec neprebral. Zarážajúci na prípade je najmä fakt, že mu kamaráti neposkytli prvú pomoc a dokonca fotografiu jeho mŕtveho tela zdieľali na sociálnych sieťach s hanlivým textom.

Partia mladých ľudí sa mala zabávať v dome, po večierku sa však jeden z chlapcov ráno nezobudil. Záchranárov ku nemu zavolali kamaráti až popoludní. "Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme krátko po 13.00 h vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci," informuje hovorkyňa ZZS Petra Klimešová.

Čo sa presne v byte stalo a hlavne prečo kamaráti nezavolali mladému chlapcovi pomoc skôr je predmetom policajného vyšetrovania. Isté ale je, že pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. "Lekár však musel u maloletej osoby konštatovať úmrtie," dodáva Klimešová.

S kamarátmi 15-ročného chlapca sme sa rozprávali. Mimo kamery nám povedali, že sa mal predávkovať. Na spomínanom večierku údajne nechýbal alkohol ani iné omamné látky. "Polícia pracuje aj s verziou, že smrť maloletého môže mať súvis s požitím, resp. aplikáciou neznámej látky, potvrdenie, respektíve vyvrátenie tohto podozrenia je možné až na základe výsledkov znaleckého skúmania, ktorého súčasťou bude aj toxikologické skúmanie, a výsledkov ďalšieho vyšetrovania," informuje hovorkyňa KRPZ KE Lenka Ivanová.

Na škole už visí aj smútočná vlajka

Miroslav navštevoval prvý ročník bilingválneho štúdia na obchodnej akadémii. Riaditeľka školy sa odmietla vyjadriť a odkázala nás na zriaďovateľa, ktorým je Košický samosprávny kraj. "Informácia o úmrtí študenta nás hlboko zasiahla. Je nám ľúto každého mladého vyhasnutého života. Rodičom a pozostalým vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť," zneli slová hovorkyne predsedu KSK Kataríny Strojnej.

Prostredníctvom systému edupage dostali všetci študenti školy pokyny, aby sa ku prípadu nevyjadrovali a nezverejňovali ani žiadne fotografie. Zarážajúce je, že študenti už zdieľali na sociálnych sieťach fotografie mŕtveho chlapca s hanlivým textom. TV JOJ má tieto fotografie k dispozícii, pre citlivosť prípadu ich ale zverejňovať nebudeme.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a do konania boli pribratí aj znalci z rôznych odvetví. Polícia apeluje najmä na mladých ľudí, aby neskúšali rôzne omamné látky a mysleli na svoje zdravie "Zároveň sa obraciame aj na rodičov, aj s postupne sa blížiacim koncom školského roka a prázdnin, skontrolujte z času na čas svoje deti, ale najmä, všímajte si zmeny v ich správaní. Aj to môže byť výsledkom užívania látok, ktoré dokážu s detským či „polodospelým“ organizmom poriadne „zamávať“ uzatvára Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy