Polojasno
17°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Rodinné auto sa zrazilo s vlečkou. Nachádzalo sa v ňom aj dieťa
Zdielať na

Rodinné auto sa zrazilo s vlečkou. Nachádzalo sa v ňom aj dieťa

VAŽEC / Vo Važci v stredu (22. 5.) popoludní narazilo osobné auto do vlečky. Viezlo sa v ňom takmer dvojročné dieťatko a traja dospelí. Ženu odviezol vrtuľník do nemocnice v kritickom stave.

​Po zrážke pomáhali trom dospelým a dieťaťu okoloidúci. "Nás vlastne zastavil pán s tým, že chudák ani nevedel, čo sa deje. Podal mi telefón do ruky a potom nám ukázal, že je tu nabúrané auto, tak sme pribehli sem," vysvetlila Laura Bartková, ktorá pomáhala rodine a ihneď volala pomoc.

Prvoradá bola zakliesnená žena

Na pomoc prišli hasiči z Mengusoviec, Liptovského Hrádku, záchranári a aj lekár leteckej záchrany, ktorého spustil na miesto operátor priamo z vrtuľníka. Všetci sa sústredili najmä na zakliesnenú ženu sediacu na prednom sedadle vozidla. "Bola ťažko zranená. Museli sme ju za pomoci hydraulického náradia vyslobodiť a za pomoci lekára z leteckej záchrannej služby z Popradu sme ju intubovali už v aute," priblížil veliteľ zásahu Ján Nemsila z hasičskej služby Liptovský Hrádok.

"Spolujazdkyňa (47) pri náraze utrpela vážne poranenie hlavy. Vzhľadom na vážnosť úrazu bola uvedená do umelého spánku. V kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii bola prevezená do popradskej nemocnice," informovala hovorkyňa popradskej leteckej záchrannej služby Zuzana Hopjaková.

Vlečka na ceste nezavadzala

Vodič auta, staršia žena a dieťa sa nezranili. Sedeli v Laurinom aute, pričom sa o nich neskôr postarali hasiči z Liptovského Hrádku. Muž nechcel hovoriť o tom, čo sa stalo. Náraz si však nevie vysvetliť ani majiteľ vlečky Ľubomír Sabaka, podľa ktorého bola zaparkovaná v priekope. Tvrdí, že vodič musel zaspať.

To, čo presne bolo príčinou nehody, bude aj naďalej vyšetrovať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy