Oblačno
18°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Opitý kolobežkár, ktorý narazil do ženy a usmrtil ju, spoznal svoj trest
Zdielať na

Opitý kolobežkár, ktorý narazil do ženy a usmrtil ju, spoznal svoj trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorý narazil na ceste do staršej ženy a usmrtil ju, si vypočul verdikt súdu. Tvrdí, že zrážke zabrániť nedokázal.

​Kolobežkár (31) pod vplyvom alkoholu narazil na frekventovanej ceste v Trenčíne do staršej ženy (63) a usmrtil ju. "Vodič elektrickej kolobežky narazil do 63-ročnej chodkyne, ktorá prechádzala cez štvorprúdovú cestu mimo priechodu pre chodcov," uviedla Ingrid Krajčíková, hovorkyňa Krajského policajného zboru v Trenčíne.

Podľa obžalovaného muža sa žena cez cestu rozbehla a zrážke už nemohol zabrániť. Mladý muž však počas jazdy nebol triezvy. "Muž sa pohyboval rýchlosťou najmenej 60 kilometrov za hodinu a bol pod vplyvom alkoholu. Bolo mu namerané 0,66 miligramu na liter alkoholu v dychu," potvrdila sudkyňa Lucia Kovačinová.

Súd ho uznal vinným

Obžalovaný priznal svoju vinu a svoj čin oľutoval. Na súde v Považskej Bystrici si vypočul svoj trest. "Súd ho uznal vinným. Mám však za to, že bolo potrebné uložiť mu nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere troch rokov. Spodná hranica je štyri roky. Prihliadala som na jeho vyhlásenie a tiež na skutočnosť, že už v minulosti bol obžalovaný odsúdený za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vysvetlila sudkyňa.

Verdikt zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátor si spoločne s obžalovaným zobrali lehotu na rozmyslenie, či ho príjmu. Mužovi bol okrem toho uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy