Zatiahnuté
20°
Bratislava
Vít
15.6.2024
Pri zrážke dvoch áut sa ťažko zranil jeden z vodičov
Zdielať na

Pri zrážke dvoch áut sa ťažko zranil jeden z vodičov

HAVAJ / ​V utorok (21. 5.) okolo obeda sa pri prejazdu križovatkou sa zrazili dve vozidlá. Jeden z vodičov utrpel ťažké zranenia.

​Pri prejazde križovatkou v obci Havaj zrazili dve osobné autá. Muž (67) vošiel do jazdnej dráhy autu idúcemu po hlavnej ceste, ktoré šoférovala 30-ročná žena. "Pri tejto dopravnej nehode vodič utrpel ťažké zranenie, vodička utrpela zranenie ľahké," uviedli prešovskí policajti, ktorí u vodičky vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. U muža v dôsledku zranení nebolo možné dychovú skúšku vykonať, preto mu bola odobratá krv. Počas jazdy zrejme nemal ani bezpečnostný pás.

Dcéra mu dávala ešte pomoc a oživovala ho," uvádza matka vodičky osobného auta. Jej dcéra totiž pracuje ako zdravotná sestra v nemocnici. "Dcéru zobrali do nemocnice a jeho zobral vrtuľník do Košíc," dodáva.

"Pacient bol po úspešnej resuscitácií preložený na palubu a vo vážnom stave v umelom spánku bol letecky transportovaný na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," vysvetlila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa spoločnosti Air Transport Europe. Stav muža je vážny.

Zrážka vozidiel je aktuálne v štádiu vyšetrovania. Polícia zároveň vedie trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy