Zatiahnuté
19°
Bratislava
Vít
15.6.2024
Muž chcel oklamať dôchodkyňu v jej byte. Prezradili ho kamery
Zdielať na

Muž chcel oklamať dôchodkyňu v jej byte. Prezradili ho kamery

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Neznámy páchateľ chcel oklamať seniorku predajom hodiniek priamo v jej byte. Podvod mu však nevyšiel.

Bratislavskí policajti zaznamenali počas utorka (21. 5.) nový druh podvodného konania. Páchateľ (37) mal krátko pred 11.00 hod. osloviť seniorku (82) na Osuskej ulici, kde jej ponúkol predaj hodiniek za sumu 1000 eur. Žena pri sebe peniaze nemala, tak jej navrhol, že môže ísť ku nej domov. "Seniorke po príchode ku nej do bytu následne ponúkol predaj štyroch kusov hodiniek, za ktoré od nej po predchádzajúcej komunikácii prevzal finančnú hotovosť vo výške 430 eur," uvádza polícia.

Dolapili ho kamery

Dôchodkyňa mala byt zabezpečený kamerovým systémom, vďaka ktorému spozorovali prítomnosť cudzinca jej príbuzní a na miesto privolali políciu. Príslušníci Policajného zboru následne muža obmedzili na slobode a eskortovali ho na príslušné policajné oddelenie. "Po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s týmto konaním sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V," informuje polícia. Vyšetrovateľ začal voči páchateľovi trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, spáchaného na chránenej osobe.

Policajti apelujú na seniorov a ich príbuzných, aby boli obozretní voči cudzím osobám a nevpúšťali ich do svojich príbytkov, nedávali im peniaze a v prípade podozrenia kontaktovali Policajný zbor na čísle 158.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy