Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajt z Oravy doslúžil, podpálili ho!
Zdielať na

Policajt z Oravy doslúžil, podpálili ho!

Na Orave v Zázrivej neznámi páchatelia podpálili policajta a z jeho tela ostalo iba obhorené torzo. Mnohým za ním bude smutno. Svoju prácu robil statočne, nešomral na nadčasy, bol nonstop k dispozícii a mal za sebou výsledky. Veru, dobrý policajt to bol!

Jozef Žúbor, vďaka ktorému uzrel policajt svetlo sveta, mohol iba smutne konštatovať: "Už ani nohavice nemá, tie zhoreli dočista, kapitánska výložka je tiež zhorená."

Pán Žúbor zo Zázrivej si už nevedel rady. Pred jeho domom, na začiatku obce, autá lietali ako šialené. Pred rokmi sa preto rozhodol zhotoviť svojpomocne takýchto policajných krásavcov a dal ich do svojej záhrady pri ceste. "Zaodel som ho do starého oblečenia, lebo nové by mať figurína nesmela. Je to vraj trestné, veci mi dala jedna pani, ktorá slúžila u polície."

Niektorým zrejme boli takýto muži zákona tŕňom v oku. Policajti si tu postupne zažili všeličo. "Do toho jedného strieľali, druhého podpálili," vyratúva príkoria policajtov ich zhotoviteľ Jozef Žúbor.

Priamo na mieste sme urobili sme pokus. Do akcie sme nasadili novú figurínu policajta a sami sme boli zvedaví, ako na to zareagujú vodiči. Kým strážil cestu policajt, autá išli tak, ako mali. Keď sme ho však skryli, o riskovanie na ceste opäť nebola núdza.

"Hneď ako podpálili policajta, už na druhý deň sa tu stala dopravná nehoda, keď jeden zo šoférov narazil do tu odstaveného vozidla," vraví Jozef Žúbor.

Zo starých figurín, ktoré získal pán Žúbor z obchodu, by sa ešte dali zostrojiť noví policajti. Dokonca aj policajtka. Domáci pán však už nemá záujem. "Veru nie, veď už sa tu pomaly obávam o život!"

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy