Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obchod s bielym mäsom? Rómska rodina mala zneužívať ľudí...
Zdielať na

Obchod s bielym mäsom? Rómska rodina mala zneužívať ľudí...

Pri nedávnej policajnej razii v Jarovniciach odviezli kukláči z tejto najväčšej rómskej osady členov istej rodiny s nie dobrou povesťou. Už sú však známe podrobnosti a naše indície o ich cestách do Veľkej Británie sa ukázali ako správne. Mali totiž zneužívať sociálne slabých ľudí na prácu, za ktorú im platili len pár drobných mesačne! Viac zistil reportér Vlado Jurek.

Mali dostať prácu v britskej firme pre zber, spracovanie a čistenie zeleniny. Mali dostávať za prácu 700 až 3000 eur mesačne. No namiesto toho dostali za mesiac tak 5 libier a s tým mali vyžiť spolu a ďalej ťažko pracovať. Takto podľa polície zneužívala rómska rodina ľudí. A z peňazí takýmto nekalým spôsobom zarobených vznikli možno práve nádherné rekonštruované domy stojace v Jarovniciach.

V osade sa všeličo povrávalo už dlhé mesiace, keďže rodina mala takto kšeftovať s ľuďmi už od roku 2008. No nikto nám nič nechcel prezradiť. Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite však už obvinil dvoch mužov a tri ženy vo veku od 19 do 41 rokov. V prípade dokázania viny by mohli za mrežami stráviť 4 až 10 rokov... Viac sa dozviete vo videoriporte Vlada Jureka.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy