Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vráť, čo si ukradol: Exmisska Kralevich podala na starostu už šieste trestné oznámenie
Zdielať na

Vráť, čo si ukradol: Exmisska Kralevich podala na starostu už šieste trestné oznámenie

BRATISLAVA / Kontroverzná exmisska Daniela Kralevich opäť šokuje. Po necelých dvoch rokoch od odstránenia stavby na Zlatých Pieskoch, podala na starostu bratislavského Ružinova ďalšie trestné oznámenie. V poradí už šieste. Teraz je dôvodom zariadenie, ktoré mala vo svojom podniku.

​Od odstránenia spornej stavby ubehli takmer dva roky. Na mieste by ste našli už len zničený pontón. Všetko sa začalo utajenou akciou v lete 2022. Zhruba 20 pracovníkov nabehlo na Zlaté Piesky odstrániť stavbu, ktorú Stavebný úrad označil za ilegálnu. Exmisska Kralevich sa ale začala brániť a mobilný bio projekt prepísala na nového majiteľa, ktorým je jej mama. S mestom tak začala kolobeh súdnych pojednávaní. Kralevich naďalej trvá na tom, že stavba bola odstránená nelegálne, pričom sa opiera o stanovisko Krajského súdu.

Spor sa začal vyostrovať

Pokračovalo to slovnou roztržkou na sociálnej sieti. Kralevich spolu s novou majiteľkou sa domáhali o vrátenie majetku. Vyústilo to do trestného oznámenia na starostu Ružinova. "Trestné oznámenie je za krádež tých vecí, ktoré boli v tých búdkach," reagovala podnikateľka. Všetky predmety sa od exekučného príkazu nachádzajú v Ružinovskom podniku. Samotný starosta tvrdí, že ich nemá problém vydať.

"Toto je výzva, ktorú som ja poslala priamo jemu, že má bezodkladne vydať veci, aj keď už nie som ich vlastníkom. Tu už poslala nová vlastníčka výzvu, že je novou vlastníčkou od polky roka 2021 a mal bezodkladne poskytnúť tie veci. Napriek výzvam, zmluvám a súdnemu rozhodnutiu, odmieta vydať toto zariadenie," objasnila Kralevich. 

Podľa Kravelich majú predmety hodnotu cez 20-tisíc eur

Na všetkom sa ale už podpísal zub času. Starosta chce za uchovanie uplatniť poplatok za skladovanie. Zároveň tvrdí, že má v prípade vydania zviazané ruky. "Sme pripravení vydať ho oprávnenej osobe. Je ňou firma, ktorá bola vlastníkom stavby. Nemôžeme to vydať hocikomu inému, ani keď majú nejaký doklad o tom, že medzičasom tie veci boli niekomu predané. Doklad nám nechceli dať ani ofotiť. Môžeme konať len voči firme, ktorá bola vlastníkom," informoval starosta Martin Chren. Kedy k tomu dôjde je ešte otázne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy