Skoro jasno
22°
Bratislava
Vražda podnikateľa s erotickými službami: Obvinení opäť stáli pred súdom
Zdielať na

Vražda podnikateľa s erotickými službami: Obvinení opäť stáli pred súdom

PEZINOK / Pred súd sa opäť postavila dvojica, ktorú odsúdili za nájomnú vraždu podnikateľa s erotickými službami. Hoci si už Ladislav Vasaráb aj Roman Paulus časť trestu odsedeli, súd vlani v tomto prípade dovolil obnovu konania. Proces však hneď odročili na neurčito.

Vražda podnikateľa s erotickými službami Jozefa Kaciana otriasla Šaľou v roku 2010. Jeho popravu si mal podľa obžaloby za 33-tisíc eur objednať Ladislav Vasaráb. Z auta mal strieľať Roman Paulus zo samopalu. Stalo sa tak v čase, keď sa podnikateľ vracal autom domov. Motívom bol konkurenčný boj. Mužov vtedy odsúdili na 22 a 25 rokov.

Na pojednávanie prišli už ako slobodní ľudia

Vasaráb aj Paulus, ktorí trvajú na svojej nevine, si odpykali len časť svojho trestu. Vlani v auguste im Špecializovaný trestný súd odobril obnovu konania a prepustil ich na slobodu. Prokurátor však podal sťažnosť. Obaja preto museli zostať za mrežami až do októbra, kedy Najvyšší súd rozhodol v ich prospech. Na dnešné pojednávanie tak už prišli ako slobodní ľudia.

"Nič s tým nemám spoločné, 12 rokov som si odsedel a bol som nevinný," povedal obvinený Ladislav Vasaráb. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa ale tento raz dlho nepojednávalo. Súd žalobu odmietol a prípad vrátil do prípravného konania. Podľa Vasarábovho obhajcu budú postupovať podľa OČTK. "Skutok sa nestal tak, ako sa píše v obžalobe voči môjmu klientovi," dodal. 

Prokurátor voči rozhodnutiu súdu podal sťažnosť. Obaja muži sú v súčasnosti obvinení z vraždy a prípravy vraždy. "Momentálne sa k tomu nechcem vyjadrovať," uviedol Vasaráb. Súd odročil hlavné pojednávanie na neurčito.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy