Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sú odsúdení za krvavú popravu. Cítia sa byť nevinní a žiadajú obnovu konania
Zdielať na

Sú odsúdení za krvavú popravu. Cítia sa byť nevinní a žiadajú obnovu konania

BANSKÁ BYSTRICA / Dvojica mužov, ktorá pyká za popravu konkurenta žiada obnovu konania. Ladislav Vasaráb a Roman Paulus sa cítia byť nevinní a žiadajú špecializovaný trestný súd o obnovu konania. V roku 2010 sa mali podieľať na poprave podnikateľa v Šali.

Žiadosťou o obnovu konania sa zaoberá senát špecializovaného trestného súdu od marca tohto roku. V pondelok išlo o tretie zasadnutie, keďže súd potreboval vypočuť viacerých svedkov. Roman Paulus a Ladislav Vasaráb aj napriek vysokým trestom svoju účasť na poprave podnikateľa stále popierajú. 

"Objavili sa nové skutočnosti, ku ktorým sa konkrétnejšie nebudem vyjadrovať  a ktoré podľa nás odôvodňujú to, aby bol návrh na obnovu konania podaný," hovorí obhajca odsúdených Juraj Baláž. 

Podľa senátu sa však žiadne nové skutočnosti v prípade neobjavili. A tak návrh na obnovu konania zamietol.

Krvavá poprava miestneho majiteľa erotického salónu otriasla Šaľou v roku 2010. Strieľali naňho keď sa autom vracal domov.

Za 33 tisíc eur si mal podnikateľovu popravu objednať Ladislav Vasaráb. Z auta strieľal Roman Paulus zo samopalu. Motívom bol konkurenčný boj.

"Boj o biznis, boj o teritórium, boj o postavenie," povedal vtedy, dnes už bývalý policajný prezident, Jaroslav Spišiak. 

Obhajoba podala proti dnešnému rozhodnutiu sťažnosť o ktorej bude rozhodovať najvyšší súd. Aj naďalej tak zostávajú právoplatné tresty z roku 2013, Vasaráb si odpykáva 22 rokov a Paulus 25 rokov. Po neúspešnom odvolaní a dvoch mimoriadnych dovolaniach v pondelok opäť neuspeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy